Environment Hub

ngjarje

ngjarje

Materiali për Ngjarje vijone më poshtë:

Trajnim: “Integrimi i qëndrueshmërisë mjedisore në klasa”

Të nderuar/a mësimdhënës/e Instituti për Hulumtim dhe Zhvillim të Arsimit (IHZHA) i Fakultetit të Edukimit ka kënaqësinë t`ju ftoj për pjesëmarrje në grupin e dytë për trajnimin “Integrimi i qëndrueshmërisë mjedisore në

Sesion informativ online

Mos mungoni në sesionin informativ të #BOOSTKosovo, këtë të​ premte. Cdo gjë, duke filluar nga procesi i aplikimit e deri te mundësitë përmes këtij programi akselerator, do të mbulohet në

Fëmijët mësojnë për rëndësinë e mjedisit dhe reciklimit

Fondacioni BONEVET me lokacion në Mitrovicë ka organizuar punëtori me fëmijë në kuadër të aktiviteteve të përkrahura nga Platforma për Mjedis dhe Zhvillim tê Qëndrueshëm Environment Hub (www.environment-hub.org) i cili

Konferencë ndërkombëtare – Qëndrueshmëria Mjedisore dhe Ndryshimet Klimatike

Qendra për Energji dhe Qëndrueshmëri e Universitetit të Prishtinës organizon konferencën e parë ndërkombëtare “Qëndrueshmëria Mjedisore dhe Ndryshimet Klimatike”, që do të mbahet më 23 shtator 2022, nga ora 09:00,

KONFERENCË PËR MEDIA

Gjatë kësaj konference do të prezantohen/publikohen gjetjet e hulumtimit “Raport monitorimi i sektorit të mjedisit” për nivelin qendror (Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinorë dhe Infrastrukturës dhe Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë

Ministria e Ekonomisë me mbështetjen e USAID-it do të mbajë Forumin Solar të Kosovës – Zhbllokimi i Investimeve në Energjinë e Rinovueshme më 21-22 korrik në Prishtinë!

Forumi do të mbledhë lojtarët kryesorë vendorë dhe ndërkombëtarë të sektorit të energjisë, investitorët, financuesit, zhvilluesit dhe bizneset e burimeve të ripërtëritshme të energjisë për të nxjerrë në pah avancimet

Ndryshimet klimatike janë një shtytës kryesor i migrimit

Çdo vit më 20 qershor, bota feston Ditën Botërore të Refugjatëve. Këtë vit fokusi do të jetë tek e drejta për të kërkuar siguri. Çdo person në këtë planet ka

Ndarja e çmimeve në garat mjedisore: “Video më e mirë mjedisore” dhe “Arti i Ripërdorimit”

Sot më 16 qershor në shkollën fillore Nazim Gafurri është mbajtur ceremonia e ndarjes së çmimeve fituese për garat “Video më e mirë mjedisore dhe arti i ripërdorimit”. Pjesëmarrës në

Shënohet Dita Botërore e Mjedisit

Me 5 qershor të çdo viti, festohet Dita Ndërkombëtare e Mjedisit, si datë e caktuar nga OKB në vitin 1972, që synon inkurajimin e vetëdijësimit dhe veprimit për mbrojtjen e

Java e Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kosovës 2022

Java e Zhvillimit të Qëndrueshëm në Kosovë 2022 po afron! Aktivitetet kryesore të këtij edicioni do të nisin nga data 30 maj deri më 10 qershor. https://www.facebook.com/207179900007681/posts/1079416349450694/

Mbahet ceremonia finale e turneut të debatit të gjelbër

Sot mbahet ceremonia e finales së turneut të debatit të organizuar nga Balkan Green Foundation. Kjo ngjarje është e hapur mbahet në ambientet e KINO Armatës në Prishtinë. Fazat preliminare

20 MAJI DITA BOTËRORE E BLETËS

Qëllimi i Ditës Botërore të Bletës është të rrisë ndërgjegjësimin e publikut botëror për rëndësinë dhe mbrojtjen e bletëve. Bletët janë gjithnjë e më shumë të rrezikuara dhe për këtë

Panairi Green Startup

Panairi Green Startup do të mbahet më 11 maj në ICK, si iniciativë e përbashkët me UNDP Kosova, pjesë e fushatës së Ditë së Tokës në Kosovës. GreenStartupFair22 do të

22 Prilli, Dita e Tokës

Dita e Tokës, e festuar çdo vit më 22 Prill, është një kujtesë për ta mbrojtur mjedisin, për të rivendosur ekosistemet e dëmtuara dhe për të jetuar një jetë më

WWF fton individët, institucionet, dhe bizneset ta shënojnë vullnetarisht ‘Orën e Tokës’

Ora e Tokës, ngjarja vullnetare më e madhe globale për ruajtjen e planetit, shënohet më 26 mars duke i fikur dritat në orën 20:30 Të shtunën, më 26 mars, në

ENTROPY FEST – Festivali Mjedisor për Prosperitet të Përbashkët KTHEHET me edicionin e 2të, nën temën “Mbeturinat Ushqimore”

Hapja e Festivalit bëhet të Premten, 18 Mars 2022, nga ora 18:00, në Kino ARMATA, Prishtinë. Për hapje kemi program special ✔️ Premiera e dokumentarit “Mbeturinat Ushqimore: Dialog publik mbi

Dita botërore e ruajtjes së energjisë

Dita botërore e ruajtjes së energjisë rrit ndërgjegjësimin për konsumin e energjisë dhe ndikimin e saj në qëndrueshmërinë në nivel global. Ruajtja e energjisë është një faktor i rëndësishëm në

Mjedisi i pastër është e drejtë e njeriut

Sot është Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut. Këshilli i OKB-së Organi kryesor i OKB-së për të drejtat e njeriut ka votuar me shumicë dërrmuese për të njohur të

Ekspozitë: riciklimi në industrinë e modës

A e dini se mbetjet nga plastika dhe tekstili mund të jenë të dobishme? DYVO dhe “Let’s Do it Peja”, janë duke i transformuar ato në veshje dhe aksesorë trendi

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Shpendëve Shtegtarë

Për ta shënuar Ditën Ndërkombëtare të Shpendëve Shtegtarë, Wildlife Albanian Photographers (WAPH) organizon ekspozitën tre ditore, e cila do të mbahet në Prizren, nga data 05.11.2021 duke filluar në orën

Pse 24 Tetori është Dita Globale e Veprimit ndaj ndryshimeve klimatike?

Me 24 tetor bota përkujtoi Ditën Globale të Veprimit. Kjo është një ftesë për të ndihmuar në krijimin e një lëvizjeje – për ta përkujtuar një ditë dhe për ta

Dita Ndërkombëtare për Ruajtjen e Shtresës së Ozonit dhe Protokolli i Montrealit

Në 1994, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 16 Shtatorin Ditën Ndërkombëtare për Ruajtjen e Shtresës së Ozonit, duke përkujtuar datën e nënshkrimit, në 1987, të Protokollit të

Organizim për mbrojtjen dhe regjenerimin e pyjeve të Kosovës

Kino ARMATA, e enjte, ora 18:00. A e dini se sa sipërfaqe pyjore jemi duke i humbur çdo ditë në Kosovë? A jeni në dijeni se çfarë ka ndodhur me

Sot mbahet diskutim publik: ” Sistemi ligjor dhe mjedisi “

Sot në orën 18:00 organizohet nga GIZ Kosovo debat publik me përfaqësues nga gjyqësori, prokuroria, inspektoriati i Ministrisë së Mjedisit dhe përfaqësues të shoqërisë civile.

Shënohet dita e Drinit 2021

“Let’s Do It Peja” nga Kosovë dhe “Alpin” nga Shqipëria me mbështetje nga “Drin Corda”, organizuan aktivitete për të shënuar Ditën e Drinit 2021. Momentet më të bukura që adoleshentët

MBAHET PUNËTORIA E KATËRT ME TEMËN LOKALIZIMI I AGJENDËS 2030

Me organizimin e Asociacionit të Komunave të Kosovës, u mbajt edhe punëtoria e katërt ‘Lokalizimi i Agjendës 2030 & Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm’ me zyrtarët komunalë të komunës së

Shënohet Dita Botërore e Mjedisit

Me rastin e “Ditës Botërore të Mjedisit” – 5 Qershorit, Ministria e Mjedisit Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në bashkëorganizim me  Ministrinë e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë,  Komunën  e Prishtinës,  OJQ-të 

​Cilësia e ajrit, Prishtina më e ndotura – ndotësitë më të mëdhenj përdorimi i drunjve dhe thëngjillit për ngrohje

Dita e Informimit për Cilësinë e Ajrit në Kosovë u shënua me një sërë aktivitetesh për informimin e publikut mbi rreziqet shëndetësore nga ndotja e ajrit. Këto aktivitete janë organizuar

24 Maji Dita Evropiane e Parqeve

Me moton ” Parqet Gjenerata e Re “, sot shënohet 24 Maji, Dita Evropiane e Parqeve. Dita Evropiane e Parqeve u promovua për herë të parë në vitin 1999, me

Kamp/trajnim 3 ditor për mbrojtjen e mjedisit

Projekti “Youth Care for Kosovo” ka hapur aplikimin për t’u angazhuar në 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐢𝐧/𝐭𝐫𝐚𝐣𝐧𝐢𝐦𝐢𝐧 𝟑 𝐝𝐢𝐭𝐨𝐫 mbi mbrotjen e mjedisit si dhe në projektin “YCFK” për aktivist/vullnetarë mjedisorë nga 5 komuna:

Ta Pastrojmë Kosovën!

Më 22 Maj, bëhu pjesë e njerëzve të cilët ja duan të mirën natyrës! Ta Pastrojmë Kosovën, edhe këtë vit, vjen për të mobilizuar qytetarët në aksione të pastrimit (dhe

Dita Botërore e Shpendëve Shtegtarë shënohet me vendosjen e shtëpizave të drurit për zogj

Më 10 maj dita Botërore e Shpendëve Shtegtarë, është shënuar nga EC Ma Ndryshe me vendosjen e disa shtëpizave të drurit për zogj në parkun e qytetit të Gjakovës. Këto

Community Development Fund – përmes projektit HumanRightivism sot shënoi Ditën e Tokës

Në shënimin e Ditës së Tokës, CDF ka mbështetur organizatat mjedisore ‘Ec Ma Ndryshe’ në Prizren dhe ‘Agricultural Recovery-REB’ nga Suhareka në zbatimin e aktiviteteve ambinetore. Qëllimi i këtyre aktiviteteve

Dita Botërore e Meteorologjisë, 23 marsi shënohet ndërkombëtarisht

Dita Botërore e Meteorologjisë festohet çdo vit në 23 Mars për të përkujtuar datën e themelimit të Organizatës Botërore Meteorologjike në 23 Mars 1950. Dita gjithashtu thekson kontributin që Shërbimet

21 marsi Dita Ndërkombëtare e Pyjeve

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 21 Marsin Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve në 2012 për të festuar dhe rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e të gjitha llojeve të pyjeve.

Sesion informues – raporti vjetor për OJQ-të në Administratën Tatimore të Kosovës

Platforma CiviKos në bashkëpunim me Administratën Tatimore të Kosovës (ATK) kanë kënaqësinë të ju ftojnë të merrni pjesë në sesionin informues rreth obligimeve raportuese të OJQ-ve në Administratën Tatimore të

Fondacioni Jeshil organizes the Environmental Festival for Common Prosperity

ENTROPY – Environmental Festival for Common Prosperity is a multi-day event that takes place in Pristina, from 4 to 10 February, 2021. ENTROPY Fest aims to raise awareness in Kosovo

Fondacioni Jeshil organizon Festivalin Mjedisor për Prosperitet të Përbashkët

ENTROPY – Festivali Mjedisor për Prosperitet të Përbashkët është organizim disa-ditor që zhvillohet në Prishtinë, nga 4 deri 10 Shkurt, 2021. ENTROPY Fest ka për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit në

Ligjeratë për energjinë e ripërtëritshme dhe klubet e gjelbërta

Organizata PEN – Peer Educators Network ishte sot në ligjëratën e parë të këtij viti shkollën “Gjergj Kastrioti Skenderbeu” në Komunën e Drenasit për të diskutuar mbi çështjet mjedisore në

BGF pjesë e bisedës mjedisore – A ka zgjidhje?

Sot me 20 janar 2021, Menaxherja e Programeve dhe Operacioneve të BGF, Rinora Gojani, ishte pjesë e bisedës mjedisore “A ka ndonjë zgjidhje?” organizuar nga Kolegji Riinvest. Leksioni bashkoi personalitete

Ftesë në kompeticionin “Let’s Talk About Air!”

Ambasada e Suedisë në Kosovë shpall një thirrje të hapur për të marrë pjesë në një konkurs fotografik për ajrin si pjesë e fushatës Le të flasim për ajrin. Bëni

FTESË PËR THIRRJE PËR FOTOGRAFI “LET’S TALK ABOUT AIR!”

Ambasada e Suedisë në Kosovë shpall një thirrje të hapur për të marrë pjesë në një konkurs fotografik për ajrin si pjesë e fushatës Le të flasim për ajrin. Bëni

Lansimi i platformës së hapësirave publike HAPUKS

HAPUKS – Platforma e hapësirave publike në Kosovë e themeluar nga EC Ma Ndryshe mëton të pasqyrojë gjendjen e hapësirave publike të qyteteve tona, duke filluar këtë vit me ato

Realiteti klimatik për Kosovën

A duhet të ndryshojmë? Dëshmitë e krizës klimatike të vërejtura nga moti ekstrem, ndotja e ajrit, thatësirat si dhe në ndikimet shëndetësore e godiasin ekonominë tonë dhe shoqërinë tonë në

Let’s Do It shënon Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve duke shpallur vullnetarët e vitit 2020

Let’s Do It si njëra ndër organizatat më të mëdha në vend që realizon aktivitete të ndryshme mjedisore (por jo vetëm) vullnetare tash gati 10 vite, nesër do të shënojë

Konferencë për media mbi fushën e efiçiencës së energjisë

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) mban konferencën për media mbi fushën e efiçiencës së energjisë. INDEP, në kuadër të projektit “Promovimi i efiçiencës së energjisë dhe burimeve të ripërtëritshme në

Konferencë për media mbi fushën e efiçiencës së energjisë

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) mban konferencën për media mbi fushën e efiçiencës së energjisë. INDEP, në kuadër të projektit “Promovimi i efiçiencës së energjisë dhe burimeve të ripërtëritshme në

Festivali i gjelbër më 1-2 dhjetor

Kemi kënaqësinë të ju njoftojmë se Green Business Expo, (i njohur më parë si Festivali i Gjelbër) do të ri-fillojë përsëri në muajin Dhjetor 1-2, 2020 në businessexpo.greenkosovo.com . Për

FTESË PËR TRAJNIM ONLINE “AVOKIMI PËR NDRYSHIM”

Trajnimi “Avokimi për Ndryshim” përgjatë tri ditëve ka për qëllim të ndërtojë tek pjesëmarrësit aftësi të nevojshme për të zbatuar në mënyrë sa më efektive fushatën e avokimit. Pjesëmarrësit në

Sot u organizua Konferenca Virtuale e Vendimmarrësve për Cilësinë e Ajrit në Kosovë

Kjo konferencë organizohet në kuadër të fushëveprimit të projektit “Supply of project management, air quality information management, behavior change and communication services”, financuar nga Millennium Challenge Corporation dhe implementuar nga