Environment Hub

Multimedia

Multimedia

Materiali për Multimedia vijone më poshtë:

Dokumentar – Idetë e Gjelbërta Ballkanike 2022

Hidhini një sy edicionit të 11-të të konkursit BGI me sipërmarrës, partnerë dhe anëtarë jurie dhe frymëzohuni për të konkurruar në edicionin e ardhshëm. Balkan Green Ideas 2022 mbështetet nga

Investime në burime të energjisë alternative

Bujtinat në rajonin e Bjeshkëve të Nemuna po investojnë në burime të energjisë alternative për të përballuar më lehtë muajt e vështirë të dimrit. Gjatë kësaj stine, bujtinat dhe stanet

Një tjetër vendgrumbullim legale u largua nga harta!

https://fb.watch/gvIEHBTnHE/

Avokimi për mbrojtjen e mjedisit dhe ndërgjegjësimi për menaxhimin e burimeve ujore

Fjalim i tretë i platformës “Green Talk” nga Egzona Shala, Drejtoreshë operacionale në OJQ-në EcoZ, shpreh vështirësitë dhe sfidat që Kosova përballet në rastin e menaxhimit të ujrave. Duke vrejtur

Prezantohet hulumtimi “Politikat e taksimit të karbonit”: Qeveria të caktojë një çmim që duhet të paguajnë ndotësit

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) ka prezantuar hulumtimin “Politikat e taksimit të karbonit – Rëndësia, sfidat dhe mundësitë për Kosovën”, raporton Ekonomia Online. Aty u kërkua që si në çdo

Zagađenje na Kosovu i pseći kafić: Najbolje fotografije utorka (Gardijan)

Obilić, Kosovo Čovek jaše konja pored elektrane. Dve elektrane na ugalj su glavni izvor alarmantnog nivoa zagađenja vazduha na Kosovu Fotografija: Armend Nimani/AFP/Getti Images

Praktika premtuese: fidanë ahu për të rritur gjelbërimin në Butovc

Me 5 maj anë mbledhur organizata e vullnetarë për të mbjellur fidanë në një nga fshatrat më të bukur të Prishtinës, në Butvoc. Pjesë e këtij aktiviteti ishte edhe deputetja

Debati i parë i Green Talks – ‘E ardhmja e thëngjillit në Kosovë’

Diskutimet për energjinë këto muajt e fundit kanë qenë të shumta. Për shkak të krizës energjetike, tashmë po mendohen zgjidhje alternative për energjinë. E debati i Green Talks “E ardhmja

Ndotja e ajrit rrit shkallën e vdekshmërisë nga COVID-19 për 15%

Vendet e Ballkanit Perëndimor janë prekur rëndë nga ndotja e ajrit, nga të gjitha burimet. Sistemet e kujdesit shëndetësor në rajon nuk janë shumë të zhvilluara. Për një të ardhme

Largohen mbi 100 deponi ilegale pa garanci se nuk mbushen sërish bërllok

Me bagera e kamionë, u larguan 45 mijë metra kub mbeturina. Deponia, e cila është krijuar për vite me radhë në fshatin Bërnicë, po largohet nga Komuna e Prishtinës pak

Largohen mbi 100 deponi ilegale

Me bagera e kamionë, u larguan 45 mijë metra kub mbeturina. Deponia, e cila është krijuar për vite me radhë në fshatin Bërnicë, po largohet nga Komuna e Prishtinës pak

Çka është duke bërë BE-ja për të zvogëluar ndikimin e ndryshimit klimatik dhe të ngrohjes globale?

Reduktim drastik deri në 90% të emetimit të gazrave serrë (deri në 2050-tën); Kufizimin e prodhimit të energjisë dhe industrive prodhuese (ETS); Reduktimin e emetimit të gazrave nga automjetet e

Mbrojtja e mjedisit duhet të jetë qëllimi i gjithë shoqërisë, që të kemi shëndet të mirë

Është e rëndësishme që në vazhdimësi të ketë aktivitete edukuese, në veçanti për gjeneratat e reja. Organizata SDK, në kuadër të projektit “Aktivizmi qytetarë dhe institucional në përmirësimin e gjendjes

Ngufatja | Kosova e parë nga lartë (video)

Në tokë, në ajër, në mal, në fshat apo në qytet, Kosova po ballafaqohet me ndotje të madhe, të bërë nga qytetarët e saj. Për dy muaj, Radio Evropa e

Peja grumbullon mbeturinat e tekstilit, për përdorim të sërishëm

Grumbullimi i mbeturinave të tekstilit për riciklim dhe ridizajnim me qëllim të përdorimit të sërishëm ka filluar të shndërrohet në një kulturë të re në Pejë. Shtytja ka ardhur në

EC me thirrje për shtim të gjelbërimit në hapësira publike urbane

EC Ma Ndryshe ka realizuar një performancë, për të adresuar si shqetësim mungesën e gjelbërimit në hapësira publike. Kjo performancë është realizuar në Komunën e Prizrenit, në Komunën e Prishtinës,

Padia ndaj komunës shtynë krijimin e parkut të avanturave (video)

Rreziku nga mbetjet industriale në Kosovë (Video)

Mjedisi jetësor në Kosovë është rrezikuar seriozisht nga numri i madh i mbetjeve industriale duke ndikuar seriozisht në shëndetin e qytetarëve dhe në ekosistem. HumanRightivism Embassy of Sweden in Pristina

Panel Diskutimi “E Drejta në Ushqim në Kosovë”

https://www.facebook.com/letstalkaboutfoodwaste/videos/241773557543872/

“T’i Japim Vendit Ngjyra” fushata më e madhe në vend për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve

Ju prezentojmë videon promocionale të fushatës më të madhe në vend për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve – “T’i Japim Vendit Ngjyra”  nga Ta Pastrojmë Kosovën dhe Komiteti Olimpik i

Live: Sesion informativ për grante CDF (Community Development Fund)

https://www.facebook.com/174719719219658/posts/3771956982829229/

Inspektimi në vendin e shkatërrimit në Parkun Kombëtar Bjeshkët e Nemuna në Kosovë

Meqenëse kompania Kelag kishte pohuar në mënyrë të përsëritur se ata po veprojnë siç duhet dhe ligjërisht ndërsa i quanin gënjeshtarë ambientalistët lokalë, CEO i Riverwatch Ulrich Eichelmann hodhi një

Qasje në ujë të pastër dhe kanalizime

Qasje në energji të pastër dhe të përballueshme

Kelkos prapë në komision!

Kësaj radhe, deputetja Mimoza Kusari kërkoj sqarime nga ZRrE (edhe Ministri por nuk erdhi) se çka jane duke bërë pĕr të ngritur monitorimin e Kelkosit, duke e ditur historinë e

Banorët në protestë kundër digës në Parkun Kombëtar Zall Gjocaj

Lumi i Shalës, vendi më i vizituar i kësaj vere e turpshme në çfarë gjendje u shndërrua nga mbeturinat!