A hearing is held for permission and licensing for Kelkos

On Wednesday, April 19, 2023, at the Basic Court in Pristina, the first session for the permits and licenses of Kelkos will be held. Citizens of the Municipality of Deçan, Faton Selmanaj, Xhavit Kuçi, Muharrem Lulaj, NGO Pishtari and GLPS will be in defense of the environment and the interest of the people, while the… Continue reading A hearing is held for permission and licensing for Kelkos

Pogledajte sledeći video o važnosti recikliranja plastike

Zemlja i priroda nam pomažu ako i mi radimo svoj posao kako treba, ali mogu biti i osvetoljubivi ako ostanemo ravnodušni prema raznim negativnim uticajima sredine u kojoj živimo. Izvor:

Temperatures drop, the level of air pollution in Kosovo rises

With the drop in temperatures, the level of air pollution has started to increase in Kosovo.The drop in temperatures has caused many citizens, especially those who live in houses, to return to burning coal and wood as a heating method, which has a negative impact on air quality. According to the data of the American… Continue reading Temperatures drop, the level of air pollution in Kosovo rises

Praktika premtuese: Mbillen pemë në hapësirën e shkollës

Në kuadër të zbatimit të aktiviteteve për mjedis dhe zhvillim të qëndrueshëm, organizata Fondacioni Bellanica me bazë ne fshatin Bellanicë, përmes angazhimit vullnetarë bëri mbjelljen e 12 pemëve. Ky aktivitet i cili mbështetet nga shpërblimet kreative përmes projektit HumanRightivism nga PACT (Partners in Action) u realizua në oborrin e shkollës ” Ismail Qemali ” në… Continue reading Praktika premtuese: Mbillen pemë në hapësirën e shkollës

Join millions of people reducing their plastic waste

Plastic Free July is a global movement that helps millions of people be part of the solution to plastic pollution – so we can have cleaner streets, oceans, and beautiful communities. Will you be part of Plastic Free July by choosing to refuse single-use plastics? Take the challenge Ready to take the Plastic Free July… Continue reading Join millions of people reducing their plastic waste

ENTROPY FEST – Environmental Festival for Common Prosperity RETURNS with the 2nd edition, under the theme “Food Waste”

The opening of the Festival takes place on Friday, March 18, 2022, from 18:00, at Kino ARMATA, Prishtina. We have a special program for opening ❣️ ✔️ Premiere of the documentary “Food Waste: Public Dialogue on Food System Reform in Kosovo” 🎬Diskut Discussion panel 🗣️Fest Festive guests 🎶 The festival is open to everyone. 🙌Welcome!… Continue reading ENTROPY FEST – Environmental Festival for Common Prosperity RETURNS with the 2nd edition, under the theme “Food Waste”

Call for innovative ideas!

Waste Wise Challenge is open for applications! Win up to 10,000 EUR in cash prizes, a trip to the World Urban Forum in Poland and other support including incubation space, training and mentoring sessions with industry experts! Are you someone with a passion to earn money while saving the planet? Are you a young entrepreneur… Continue reading Call for innovative ideas!

Kosovo na raskrsnici u smislu energetskog sektora

Kosovo na raskrsnici u smislu energetskog sektora Kosovo se nalazi na raskrsnici u vezi sa energetskim sektorom i mora da odluči da li će delovati ili na osnovu „sada raste – kasnije očisti“ ili „održivog razvoja“. Deo rešenja kosovske vlade biće važni projekti gasifikacije za koje se očekuje da će biti razvijeni. Naš najnoviji članak… Continue reading Kosovo na raskrsnici u smislu energetskog sektora

Sa pemë nevojiten për të siguruar oksigjenin e mjaftueshëm për një njeri brenda një viti?

A keni menduar ndonjëherë se sa pemë do të duheshin për të prodhur oksigjenin e nevojshëm për një njeri brenda një viti? Sikur e dimë, pemët çlirojnë oksigjen kur përdorin energjinë që marrin nga rrezet e diellit, për të prodhuar glukozë nga dioksidi i karbonit dhe uji. Ashtu si të gjitha bimët, pemët e përdorin… Continue reading Sa pemë nevojiten për të siguruar oksigjenin e mjaftueshëm për një njeri brenda një viti?

EC Ma Ndryshe realizoi një takim me zyrtarët e Drejtorisë së Shërbimeve Publike në Prizren

Gjatë këtij takimi, EC njoftoi zyrtarët përkatës me aktivitetet e realizuara në kuadër të projektit “Aktivizmi për të drejtat e njeriut”, ndërkohë që para tyre prezantoi edhe dokumentin mbi “Metodologjinë për monitorim dhe raportim mjedisor”, qëllimin e tij, si dhe përshkroi mjetet që përdoren për mbledhjen e të dhënave bazë për hartimin e këtij raporti.… Continue reading EC Ma Ndryshe realizoi një takim me zyrtarët e Drejtorisë së Shërbimeve Publike në Prizren