Fillon fushata ‘ReusetoReduce’!

Gjatë kësaj jave fillon fushata tek sheshi “Zahir Pajaziti’ në Prishtinë ku do të mblidhen rroba për nënat dhe fëmijët në nevojë. J’u presim ҫdo ditë nga ora 10:00 deri në orën 16:00 që të kontribuoni në këtë kauzë. Community Development Fund – CDF Embassy of Sweden in Pristina HumanRightivism

Komunat t’i publikojnë raportet vjetore të mbikëqyrjeve inspektuese për mbrojtjen e mjedisit

Ligji për inspektoratin e mjedisit, ujërave, natyrës, planifikimit hapësinor dhe ndërtimit ka për qëllim në mes tjerash organizimin dhe mbikëqyrjen inspektuese, sikurse edhe koordinimin e mbikëqyrjes inspektuese, dhe çështje tjera me rëndësi në këtë aspekt. Mirëpo ky bashkërendim ende nuk është në nivelin e duhur, ndërmjet inspektoratit të nivelit lokal dhe atij qendror, pasi që… Continue reading Komunat t’i publikojnë raportet vjetore të mbikëqyrjeve inspektuese për mbrojtjen e mjedisit

Komunat t’i publikojnë raportet vjetore të mbikëqyrjeve inspektuese për mbrojtjen e mjedisit

Ligji për inspektoratin e mjedisit, ujërave, natyrës, planifikimit hapësinor dhe ndërtimit ka për qëllim në mes tjerash organizimin dhe mbikëqyrjen inspektuese, sikurse edhe koordinimin e mbikëqyrjes inspektuese, dhe çështje tjera me rëndësi në këtë aspekt. Mirëpo ky bashkërendim ende nuk është në nivelin e duhur, ndërmjet inspektoratit të nivelit lokal dhe atij qendror, pasi që… Continue reading Komunat t’i publikojnë raportet vjetore të mbikëqyrjeve inspektuese për mbrojtjen e mjedisit

Reagim i qytetarëve për skandalin mjedisor lidhur me azbestin dhe mungesën e hapësirave të gjelbërta

Këshilli i banorëve i lagjes Lakrishtë është pritur sot nga kryetari i Komunës së Prishtinës, Z. Përparim Rama. Në këtë takim banorët shprehën shqetësimin dhe argumentet e tyre lidhur me skandalin mjedisor të shkatërrimit të pakontrolluar të azbestit kancerogjen ashtu sikurse prezantuan edhe listën e shkeljeve ligjore e procedurale rreth projektit të dyshimtë 120 milionësh… Continue reading Reagim i qytetarëve për skandalin mjedisor lidhur me azbestin dhe mungesën e hapësirave të gjelbërta

Sot fillohet me edicionin e tretë të LetsTalkAboutAir!

Dimri po afron e po ashtu edhe ndotja e ajrit në Kosovë. Ajri na prek të gjithëve, pavarësisht nëse jeni i madh apo i vogël, i ri apo i vjetër, i pasur apo i varfër. Ambasada Suedeze në Prishtinë së bashku me BB Green Kosova do të takojnë ekspertë, mjekë, të rinj dhe vendimmarrës për… Continue reading Sot fillohet me edicionin e tretë të LetsTalkAboutAir!

Ballkani i bashkuar për ajër të pastër

Kampanja rajonale “Ballkani i bashkuar për ajër të pastër” po zhvillohet për të dytin vit radhazi, me qëllim ndërgjegjësimin e qytetarëve të rajonit për shkaqet dhe pasojat e ndotjes, mënyrat e mundshme për përmirësimin e cilësisë së ajrit, dhe angazhimit për një mjedis më të shëndetshëm përmes solidaritetit rajonal. Djegia e qymyrit ështe burimi më… Continue reading Ballkani i bashkuar për ajër të pastër

Rezultatet e senzibilizimit: “Kelkosi” tërheq paditë ndaj Shpresa Loshajt dhe Adriatik Gacaferit

Kompania e cila është marrë me hidrocentrale në rajonin e Deçanit, “Kelkos” ka tërhequr paditë ndaj aktivistëve të mjedisit Shpresa Loshaj dhe Adriatik Gacaferi, kanë bërë të ditur nga koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile dhe aktivistëve mjedisorë. “Kelkosi” pati paditur aktivistët që qenë shprehur publikisht kundër ndikimit që kanë projektet e hidrocentraleve në… Continue reading Rezultatet e senzibilizimit: “Kelkosi” tërheq paditë ndaj Shpresa Loshajt dhe Adriatik Gacaferit

Përfaqësues nga Kosova zgjidhen në Bordin Drejtues të rrjetit të Parqeve Dinarike

Drejtori i Parkut Kombëtare “Sharri” Bajram Kafexholli dhe Drejtori i Parkut Kombëtare “Bjeshkët e Nemuna”, Fatmir Morina, po marrin pjesë në Konferencën Vjetore të Parqeve të Harkut Dinarik – (Rrjeti i Zonave të Mbrojtura të Dinarikeve), që këtë vit po mbahet në Bar të Malit të Zi. Këtë vit konferenca e rrjetit është duke u… Continue reading Përfaqësues nga Kosova zgjidhen në Bordin Drejtues të rrjetit të Parqeve Dinarike

Fushata T’i Japim Vendit Ngjyra

Fushata “T’i Japim Vendit Ngjyra” synon zgjerimin e hapësirave gjelbëruese në Kosovë përmes mbjelljes së 1.8 milionë drunjve, deri në vitin 2030. Kjo fushatë implementohet nga “Ta Pastrojmë Kosovën” dhe Komiteti Olimpik i Kosovës.

Si ta trajtojmë tokën

Deri më tani Toka është trajtuar sikur një thes grushtimi. Ajo është abuzuar dhe keqtrajtuar nga njerëzit vazhdimisht pa asnjë pikë ndërgjegjje. Si pasojë, Toka tani, përmes ndotjes së ajrit, ujit dhe tokës po na paralajmëron për pasoja edhe më të mëdha si përgjigje ndaj veprimeve tona që po i bëjmë në vazhdimësi. Por, ende… Continue reading Si ta trajtojmë tokën