Padia ndaj komunës shtynë krijimin e parkut të avanturave (video)

Rreziku nga mbetjet industriale në Kosovë (Video)

Mjedisi jetësor në Kosovë është rrezikuar seriozisht nga numri i madh i mbetjeve industriale duke ndikuar seriozisht në shëndetin e qytetarëve dhe në ekosistem. HumanRightivism Embassy of Sweden in Pristina Community Development Fund – CDF EC Ma Ndryshe

Panel Diskutimi “E Drejta në Ushqim në Kosovë”

https://www.facebook.com/letstalkaboutfoodwaste/videos/241773557543872/

“T’i Japim Vendit Ngjyra” fushata më e madhe në vend për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve

Ju prezentojmë videon promocionale të fushatës më të madhe në vend për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve – “T’i Japim Vendit Ngjyra”  nga Ta Pastrojmë Kosovën dhe Komiteti Olimpik i Kosovës. Në një prononcim ata thanë së Fushata “T’i Japim Vendit Ngjyra”, përmes kësaj video, shfaq vizionin e saj – mbjelljen e 1.8 milionë drunjve… Continue reading “T’i Japim Vendit Ngjyra” fushata më e madhe në vend për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve

Live: Sesion informativ për grante CDF (Community Development Fund)

https://www.facebook.com/174719719219658/posts/3771956982829229/

Inspektimi në vendin e shkatërrimit në Parkun Kombëtar Bjeshkët e Nemuna në Kosovë

Meqenëse kompania Kelag kishte pohuar në mënyrë të përsëritur se ata po veprojnë siç duhet dhe ligjërisht ndërsa i quanin gënjeshtarë ambientalistët lokalë, CEO i Riverwatch Ulrich Eichelmann hodhi një vështrim në këtë vend. Në mes të parkut kombëtar, Kelag pastroi shtratin e lumit pa leje. Kjo është ajo që duket si “energjia e gjelbër”… Continue reading Inspektimi në vendin e shkatërrimit në Parkun Kombëtar Bjeshkët e Nemuna në Kosovë

Qasje në ujë të pastër dhe kanalizime

Qasje në energji të pastër dhe të përballueshme

Kelkos prapë në komision!

Kësaj radhe, deputetja Mimoza Kusari kërkoj sqarime nga ZRrE (edhe Ministri por nuk erdhi) se çka jane duke bërë pĕr të ngritur monitorimin e Kelkosit, duke e ditur historinë e tyre.Ajo gjithashtu ngriti çështjen e legalizimit të trasesë së gypave si të kundërligjshme por edhe të rrezikshme pasi Kelkosi ka vendosur kabllot e rrymës mbi… Continue reading Kelkos prapë në komision!

Banorët në protestë kundër digës në Parkun Kombëtar Zall Gjocaj