Ndikimi i Rinisë në Mjedis

60 Eko Klube janë themeluar ose riaktivizuar në shkollat e mesme të larta të Kosovës në kuadër të projektit “Ndikimi i Rinisë në Mjedis” – YENI. Shikoni videon për të kuptuar më shumë rreth Eko Klubeve dhe fuqizimit të nxënësve ndaj çështjeve mjedisore e klimatike. Projekti YENI i Caritas-i Zviceran bashkëfinancohet nga Ministria e Zhvillimit… Continue reading Ndikimi i Rinisë në Mjedis

Rritja e fuqisë dhe pjesëmarrjes së grave kosovare në mjedis

Në kuadër të projektit “Rritja e fuqisë dhe pjesëmarrjes së grave kosovare në mjedis”, EKW realizoi video sensibilizuese për të rritur vetëdijen për përfshirjen gjinor në Kosovë. Ky aktivitet zbatohet në kuadër të projektit ‘Rritja e fuqisë dhe pjesëmarrjen e gruasë kosovare në mjedis’. Projekti zbatohet nga EcoKosWomen dhe mbështetet nga Reactor – Research in… Continue reading Rritja e fuqisë dhe pjesëmarrjes së grave kosovare në mjedis

Ndiqni videon e rradhës rreth rëndësisë së riciklimit të plastikës

Toka dhe natyra na ndihmojnë nëse edhe ne e bëjmë punën tonë si duhet, por mund të jenë edhe hakëmarrëse në ne qëndrojmë indiferent ndaj ndikimeve të ndryshme negative në ambientin ku jetojmë. Burmi:

Mënyra jonë e jetesës ndikon në ngrohje globale

Mënyra jonë e jetesës ndikon në ngrohje globale. Po ashtu, disa vende bartin përgjegjësi më të madhe sesa tjerat kur flitet për ndryshime klimatike. Cilat janë ato vende dhe çka mund të bëjmë ndryshe? https://fb.watch/i7PtEuNnVx/?mibextid=NnVzG8 Burimi: KOSOVO 2.0

Dokumentar – Idetë e Gjelbërta Ballkanike 2022

Hidhini një sy edicionit të 11-të të konkursit BGI me sipërmarrës, partnerë dhe anëtarë jurie dhe frymëzohuni për të konkurruar në edicionin e ardhshëm. Balkan Green Ideas 2022 mbështetet nga Projektet ERASMUS+ dhe Rockefeller Brothers Fund & Pocantico Center. https://fb.watch/gXmm6Ocf9F/

Investime në burime të energjisë alternative

Bujtinat në rajonin e Bjeshkëve të Nemuna po investojnë në burime të energjisë alternative për të përballuar më lehtë muajt e vështirë të dimrit. Gjatë kësaj stine, bujtinat dhe stanet përballen me reduktime të shpeshta të energjisë dhe furnizim të pamjaftueshëm për mysafirët e tyre. Me mbështetje nga projekti PPSE, rreth 10 bujtina do të… Continue reading Investime në burime të energjisë alternative

Një tjetër vendgrumbullim legale u largua nga harta!

https://fb.watch/gvIEHBTnHE/

Avokimi për mbrojtjen e mjedisit dhe ndërgjegjësimi për menaxhimin e burimeve ujore

Fjalim i tretë i platformës “Green Talk” nga Egzona Shala, Drejtoreshë operacionale në OJQ-në EcoZ, shpreh vështirësitë dhe sfidat që Kosova përballet në rastin e menaxhimit të ujrave. Duke vrejtur që keqshfrytëzim i ujit po pëson dëme të mëdha në ambient, Egzona së bashku me ekipin dhe mbështetësit e saj, filluan protestime në vende të… Continue reading Avokimi për mbrojtjen e mjedisit dhe ndërgjegjësimi për menaxhimin e burimeve ujore

Prezantohet hulumtimi “Politikat e taksimit të karbonit”: Qeveria të caktojë një çmim që duhet të paguajnë ndotësit

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) ka prezantuar hulumtimin “Politikat e taksimit të karbonit – Rëndësia, sfidat dhe mundësitë për Kosovën”, raporton Ekonomia Online. Aty u kërkua që si në çdo vend të botës edhe në Kosovë të fillojë taksimi i karbonit, në mënyrë të mbrohet mjedisi. Përmes një takse karboni, u kërkua që Qeveria të… Continue reading Prezantohet hulumtimi “Politikat e taksimit të karbonit”: Qeveria të caktojë një çmim që duhet të paguajnë ndotësit

Zagađenje na Kosovu i pseći kafić: Najbolje fotografije utorka (Gardijan)

Obilić, Kosovo Čovek jaše konja pored elektrane. Dve elektrane na ugalj su glavni izvor alarmantnog nivoa zagađenja vazduha na Kosovu Fotografija: Armend Nimani/AFP/Getti Images