“T’i Japim Vendit Ngjyra” fushata më e madhe në vend për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve

Ju prezentojmë videon promocionale të fushatës më të madhe në vend për mbjelljen e 1.8 milionë drunjve – “T’i Japim Vendit Ngjyra”  nga Ta Pastrojmë Kosovën dhe Komiteti Olimpik i Kosovës.

Në një prononcim ata thanë së Fushata “T’i Japim Vendit Ngjyra”, përmes kësaj video, shfaq vizionin e saj – mbjelljen e 1.8 milionë drunjve anembanë vendit brenda 10 viteve

“Por, për t’u bërë e mundur kjo, nevojitet bashkimi i të gjithëve; çdo kontribut, qoftë edhe shumë simbolik, vlen shumë për t’ia kthyer dhe shtuar ngjyrat vendit tonë” thuhët nga organizata Ta Pastrojmë Kosovën, shkruan Foldrejt.com

Inspektimi në vendin e shkatërrimit në Parkun Kombëtar Bjeshkët e Nemuna në Kosovë

Meqenëse kompania Kelag kishte pohuar në mënyrë të përsëritur se ata po veprojnë siç duhet dhe ligjërisht ndërsa i quanin gënjeshtarë ambientalistët lokalë, CEO i Riverwatch Ulrich Eichelmann hodhi një vështrim në këtë vend.

Në mes të parkut kombëtar, Kelag pastroi shtratin e lumit pa leje. Kjo është ajo që duket si “energjia e gjelbër” e Kelag.

Nga rruga, Kelag u desh të merrte 3 termocentralet nga rrjeti sepse nuk arritën të plotësonin kërkesat mjedisore. Kështu, lumi aktualisht mbart sasinë e plotë të ujit edhe në rrjedhën e termocentraleve.

Pishtarët Kosovo-Friends in Austria European Union Kosovo European Western Balkans EU Neighbourhood & Enlargement EU Environment #BalkanRivers #SaveTheBlueHeartOfEurope #TheDamTruth #AllDamsAreDirty #DirtyHydro

Kelkos prapë në komision!

Kësaj radhe, deputetja Mimoza Kusari kërkoj sqarime nga ZRrE (edhe Ministri por nuk erdhi) se çka jane duke bërë pĕr të ngritur monitorimin e Kelkosit, duke e ditur historinë e tyre.
Ajo gjithashtu ngriti çështjen e legalizimit të trasesë së gypave si të kundërligjshme por edhe të rrezikshme pasi Kelkosi ka vendosur kabllot e rrymës mbi gypat e ujësjellësit të Deçanit.
Kur ka prishje dhe pëlcasin gypat e ujit, punëtorët e ujësjellsit duhet me i shti duart nëpër rrymë të Kelkosit. Pra as hidrodrinit, as KEDSit, as komunës e as Ministrisë që është pergjegjese nuk ju duket gje rrezikimi i jetes se punetoreve dhe gjithe ne. Pasi mesuam per kete rast te premten, Pishtaret kane paraqitur evidencen ne polici dhe prokurori.