THIRRJE PËR FËMIJË

Themelimi i grupit të fëmijëve për mbrojtjen e mjedisit dhe ndryshimeve klimatike. Youth Ecological and Security Zone – EcoZ është Organizatë me bazë në komunitet e cila ka për qëllim mbrojtjen e mjedisit dhe vetëdijësimin e qytetarëve për mundësitë dhe obligimet e tyre ndaj mjedisit. Save the Children Kosova/o beson se çdo fëmijë meriton një… Continue reading THIRRJE PËR FËMIJË

Shpërblime për aktivitet kreativ për mjedisin dhe zhvillimin e qëndrueshëm

Në kuadër të ngritjes së vetëdijësimit të shoqërisë civile përmes aktivizimit në aktivitete mjedisore, Organizata PACT (Partners in Action) në kuadër të projektit SideStep i cili zbatohet në kuadër të HumanRightivism, ka filluar me shpërblime për aktivitete mjedisore për OJQ-të dhe aktivistët të angazhuar në fushën e mjedisit apo në zhvillimin e qëndrueshëm. Të interesuarit… Continue reading Shpërblime për aktivitet kreativ për mjedisin dhe zhvillimin e qëndrueshëm

Aplikimet për garat kombëtare të BGI janë ende të hapura

Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim (Shqipëri), Fondacija Mozaik (Bosnje dhe Hercegovinë), Green Ideas Greece (Greqi), Lens (Kosovë), Fond za aktivno gradjanstvo (Mali i Zi), ARNO (Maqedonia e Veriut) dhe Trag fondacija (Serbi) janë drejtimin e kursit për #konkurset e zhvilluara në nivel kombëtar. Informacion mbi thirrjet e hapura: 🇧🇦 Bosnjë dhe Hercegovinë: https://bit.ly/37Gtgsr –… Continue reading Aplikimet për garat kombëtare të BGI janë ende të hapura

HAPET GARA PËR VIDEON MË TË MIRË MJEDISORE NË NIVEL NACIONAL

Bëhu kreativ!Zhvillo një video mjedisore dhe merr pjesë në garë! HAPET GARA PËR VIDEON MË TË MIRË MJEDISORE NË NIVEL NACIONAL Green Art Center – Prishtina në kuadër të programit për edukim mjedisor, hap garën për videon më të mirë mjedisore në nivel kombëtar.Kjo garë ka për qëllim të theksojë rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit,… Continue reading HAPET GARA PËR VIDEON MË TË MIRË MJEDISORE NË NIVEL NACIONAL

Shpërblime për aktivitet kreativ për mjedisin dhe zhvillimin e qëndrueshëm

Në kuadër të ngritjes së vetëdijësimit të shoqërisë civile përmes aktivizimit në aktivitete mjedisore, Organizata PACT (Partners in Action) në kuadër të projektit SideStep i cili zbatohet në kuadër të HumanRightivism, ka filluar me shpërblime për aktivitete mjedisore për OJQ-të dhe aktivistët të angazhuar në fushën e mjedisit apo në zhvillimin e qëndrueshëm. Të interesuarit… Continue reading Shpërblime për aktivitet kreativ për mjedisin dhe zhvillimin e qëndrueshëm

Çmimi kryesor për përgjegjësi shoqërore kooperative 2021

Mbrojtja e mjedisit dhe zvogëlimi i emisioneve në ajër janë përgjegjësi e të gjithë neve, megjithatë emetuesit e përgjegjshëm shkojne edhe pertej obligimit ligjor per te minimizuar “gjurmet e tyre te karbonit”. Na thoni se si keni kontribuar ju ne mbrojtjen e mjedisit dhe cfare aktiviteti keni ndermarre per te ulur ndikimin tuaj ne mjedis… Continue reading Çmimi kryesor për përgjegjësi shoqërore kooperative 2021

Zhbllokimi i mundësive të reja për brezat e ardhshëm

Në përputhje me Marrëveshjen e Gjelbër Evropiane, Axhenda e Gjelbër për Ballkanin Perëndimor është këtu për të promovuar një kulturë të qëndrueshmërisë. Të jetosh në një mjedis më të shëndetshëm do të thotë kushte më të sigurta për të gjithë dhe një ekonomi shumë më e begatë. Zbuloni se çfarë po bën BE për ju:

The deadline for applications for the green ideas national competition in Kosovo is EXTENDED!

Aspiring green entrepreneurs in Kosovo still have the chance to apply until the 7th of May, while deadlines for applicants in #Albania and #Montenegro close on Friday this week. Hurry up and apply! Information for each country:🇦🇱 Albania: https://bit.ly/3cTlCuM – 𝐷𝑒𝑎𝑑𝑙𝑖𝑛𝑒 (April 30, 2021)🇲🇪 Montenegro: https://bit.ly/3sUdHTe – 𝐷𝑒𝑎𝑑𝑙𝑖𝑛𝑒 (April 30, 2021)🇽🇰 Kosovo: https://bit.ly/3djJLJY – 𝐷𝑒𝑎𝑑𝑙𝑖𝑛𝑒… Continue reading The deadline for applications for the green ideas national competition in Kosovo is EXTENDED!

Ftesë për trajnimin e femrave për punë në ekonominë e gjelbërt përmes “Green jobs”

Ky pytësor është pjesë e projektit “Mundësi të punësimit të femrave të komuniteteve në sektorin e ekonomisë së gjelbërt” i financuar nga Zyra e Kryeministrit/Zyra për Çështje të Komuniteteve dhe Implementuar nga “Eco-Z” për të promovuar punësimin e femrave në biznese mjedis dashëse.Qëllimi kryesor i projektit është krijimi i mundësive lehtësuese për punësimin e femrave… Continue reading Ftesë për trajnimin e femrave për punë në ekonominë e gjelbërt përmes “Green jobs”

Call for application for trainer

CALL FOR APPLICATION FOR TRAINER INTRODUCTION PACT is seeking to engage one trainer/facilitator to conduct 3 (three) training/workshops (two days each) on: Project Cycle Management PCM. Training/workshops are planned to be conducted for civil society organizations and activists working on environmental and sustainable development issues in Kosovo. Capacity building activities are designed to have a… Continue reading Call for application for trainer