Trka za zeleno novinarstvo

Tokom Nedelje održivog razvoja Kosova, izuzetan događaj je bio posvećen oblikovanju zelenije budućnosti Kosova. Tokom ceremonije zatvaranja dodeljene su nagrade za „Takmičenje zelenog novinarstva“ u čast doprinosa novinara u podizanju svesti o pitanjima životne sredine i promovisanju održivih praksi. Ud. direktor i član odbora #BGF-a, Dardan Sejdiu, imao je zadovoljstvo da ponudi treću nagradu za… Continue reading Trka za zeleno novinarstvo

Race for green journalism

During the Kosovo Sustainable Development Week, an extraordinary event was dedicated to shaping a greener future for Kosovo. During the closing ceremony, awards were given for the ‘Green Journalism Competition’ honoring the contribution of journalists in raising awareness of environmental issues and promoting sustainable practices. Ud. the director and member of the board at #BGF,… Continue reading Race for green journalism

Garë për gazetarinë e gjelbër

Gjatë Javës së Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kosovës, një ngjarje e jashtëzakonshme ju ëdhtë kushtuar formësimit të një të ardhmeje më të gjelbër për Kosovën. Gjatë ceremonisë përmbyllëse, u ndanë çmimet për ‘Garën e gazetarisë së gjelbër’ duke nderuar kontributin e gazetarëve në ndërgjegjësimin për çështjet mjedisore dhe promovimin e praktikave të qëndrueshme. Ud. drejtori… Continue reading Garë për gazetarinë e gjelbër

“Plogging” në parkun e Gërmisë

Me rreth 30 pjesëmarrës entuziastë, patëm ëdhtë organizuar aktiviteti i quajtur “Plogging” në Parkun e Gërmisë gjatë fundjavës duke bërë një ndikim pozitiv në mjedisin tonë duke promovuar një mënyrë jetese të shëndetshme dhe aktive. Plogging, një kombinim i vrapimit dhe grumbullimit të mbeturinave, rezultoi të jetë një mënyrë fantastike për t’i rikthyer natyrës dhe… Continue reading “Plogging” në parkun e Gërmisë

Pridružite se čišćenju životne sredine

Da li želite da nam se pridružite u veoma atraktivnoj inicijativi za čišćenje životne sredine? Pridružite se organizaciji „KAPEC“, kampanji koju organizuje GIZ Kosova, a sufinansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, koja je kombinovala šetnju i odnošenje smeća, pa otuda i naziv KAP+EC. Svi vi koji želite da živite u čistoj sredini, ali i da… Continue reading Pridružite se čišćenju životne sredine

Join the cleaning of the environment

Do you want to join us in a very attractive initiative for cleaning the environment? Join the “KAPEC” organization, a campaign organized by GIZ Kosova and co-financed by the European Union and the German Government, which has combined walking and garbage collection, hence the name KAP+EC. All of you who want to live in a… Continue reading Join the cleaning of the environment

Bashkangjitju pastrimit të ambientit

A doni me na u bashku në një nismë mjaft atraktive për pastrimin e ambientit? Bashkohu në organizimin “KAPEC”, fushatë e organizuar nga GIZ Kosova dhe bashkëfinancuar nga Bashkimi Europian dhe Qeveria Gjermane, e cila ka kombinuar ecjen dhe mbledhjen e mbeturinave, prej nga i rrjedh edhe emri KAP+EC. Të gjithë ju që keni dëshirë… Continue reading Bashkangjitju pastrimit të ambientit

Rruga drejt një Ballkani Perëndimor më të Gjelbër: Drejt një Politike Rajonale të Energjisë

Duke u zhytur në një të ardhme më të gjelbër! Paneli i parë në #KSDW2023 iu kushtua “Rruga drejt një Ballkani Perëndimor më të Gjelbër: Drejt një Politike Rajonale të Energjisë”. Diskutimet dinamike u shpalosën ndërsa panelistët e nderuar ndanë njohuritë dhe vizionet e tyre për një tranzicion të qëndrueshëm të energjisë në rajon. Moderuar… Continue reading Rruga drejt një Ballkani Perëndimor më të Gjelbër: Drejt një Politike Rajonale të Energjisë

Shpërblime kreative për mjedis dhe zhvillim të qëndrueshëm

Në kuadër të ngritjes së vetëdijësimit të shoqërisë civile përmes aktivizimit në aktivitete mjedisore, Organizata PACT (Partners in Action) në kuadër të projektit SideStep i cili zbatohet në kuadër të HumanRightivism, ka filluar me shpërblime për aktivitete mjedisore për OJQ-të dhe aktivistët të angazhuar në fushën e mjedisit apo në zhvillimin e qëndrueshëm. Të interesuarit… Continue reading Shpërblime kreative për mjedis dhe zhvillim të qëndrueshëm

Klimatske promene su globalna vanredna situacija

Klimatske promene se odnose na dugoročne promene u temperaturama i vremenskim obrascima. Takva pomeranja mogu biti prirodna, usled promena u aktivnosti sunca ili velikih vulkanskih erupcija. Ali od 1800-ih, ljudske aktivnosti su glavni pokretač klimatskih promena, prvenstveno zbog sagorevanja fosilnih goriva poput uglja, nafte i gasa. Sagorevanje fosilnih goriva generiše emisije gasova staklene bašte koje… Continue reading Klimatske promene su globalna vanredna situacija