Angazhimi i Kosovës ndaj dekarbonizimit COP28

Ngjarja e nivelit të lartë COP28 vuri në qendër të vëmendjes angazhimin e Kosovës ndaj dekarbonizimit dhe rolin e saj proaktiv në bisedën ndërkombëtare për klimën. Ngjarja e cila u zhvillua në pavijonin e partneritetit të QDH-së, ishte një mundësi për të dëgjuar vizionin e Presidentes Vjosa Osmani dhe Ministrit të Mjedisit Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës Liburn Aliu, duke përfshirë synimin ambicioz të Kosovës për të pasur 30% energji të rinovueshme deri në vitin 2030 dhe për t’u bërë neutrale ndaj karbonit. 2050.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email