Sat zemlje

Milioni ljudi širom sveta gase svetla na sat vremena kako bi pokazali svoju nepokolebljivu posvećenost zaštiti prirode. Sat planete Zemlje obeležava se svake godine poslednje subote marta, od 20.30 do 21.30.

Ovogodišnji Sat za Zemlju održan je u izazovnom trenutku. VVF je užasnut eskalacijom rata i naša srca i misli su sa svima koji su pogođeni ovim oružanim sukobom, posebno sa stradalim narodom Ukrajine i svim onima u pogođenim regionima.

Sat za Zemlju je osnovan da ujedini svet u podršci ljudima i planeti. Naša vizija je uvek bila da stvorimo pozitivne uticaje na životnu sredinu kroz moć gomile. U ovim izazovnim vremenima, Sat za planet Zemlju 2022. ponudio je još jedan trenutak solidarnosti i priliku da se okupimo, da brinemo jedni za druge i za naš zajednički dom.

Priroda je neophodna za izgradnju sigurnijeg, otpornijeg i održivog sveta za sve – sveta u kome svi napreduju i žive u harmoniji jedni sa drugima. Ove godine, dok se Evropska unija priprema za donošenje novog zakona koji bi mogao da napravi stvarnu razliku u pitanju biodiverziteta i klimatskih kriza, podstičemo vas da nađete utehu u prirodi i prihvatite je za najbolje što nudi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email