Završen je proces izrade Plana upravljanja Nacionalnim parkom „Bjeshket e Nemuna“

U okviru aktivnosti projekta „Program za životnu sredinu Kosova“ (KEP) koji podržava SIDA, završen je proces izrade Plana upravljanja Nacionalnim parkom „Bjeshket e Nemuna“.

Ova aktivnost je bila deo treće komponente projekta „Jačanje upravljanja prekograničnim prirodnim područjima“, koji je imao za cilj jačanje kapaciteta Direkcija nacionalnih parkova za upravljanje prirodnim resursima, povećanje znanja i zaštitu biodiverziteta i razviti kapacitete za unapređenje upravljanja prekograničnim zaštićenim područjima.

Ovaj Plan ne sadrži detaljne tehničke informacije vezane za Park jer postoji veliki broj drugih specifičnih studija i izvora relevantnih naučnih podataka.

Svrha ovog plana je da predstavi realističan i izvodljiv modalitet upravljanja u skladu sa specifičnim pravnim, ekološkim i socio-ekonomskim kontekstom koji se odnosi na Nacionalni park Bješket e Nemuna.

Tokom izrade nacrta PM Nacionalnog parka Bješket e Nemuna angažovani su međunarodni i domaći stručnjaci, dok su u proces izrade uključeni i zvaničnici iz IMPHI, AMMK, Nacionalnih parkova, opština, NVO, itd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email