Još jedna zima sa zagađenim vazduhom

Kako se zimska sezona približava, građani Prištine će se i ove godine suočiti sa velikim zagađenjem vazduha. Kosovska prestonica se poslednjih godina često nalazi na listi zemalja sa najzagađenijim vazduhom na svetu.Najveći zagađivač je Kosovska energetska korporacija koja snabdeva celu državu strujom, koja se proizvodi iz uglja i nalazi se nekoliko kilometara od Prištine. Situacija… Continue reading Još jedna zima sa zagađenim vazduhom

Another winter with polluted air

As the winter season approaches, the citizens of Pristina will face high air pollution again this year. The Kosovar capital has often been listed in the list of countries with the most polluted air in the world over the past years.The biggest polluter is the Kosovo Energy Corporation that supplies the entire state with electricity,… Continue reading Another winter with polluted air

Mbi 200 thasë mbeturina largohen në grykën e Rugovës

Së bashku me vullnetarët, punëtorët e Kompanisë Regjionale të Mbeturinave “Ambienti”, ekipin nga Parku Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna” dhe me Aktivist Mjedisor vendas dhe të huaj, organizata Let’s do it Kosova kanë pastruar deponinë e mbeturinave në afërsi të Bogës në Rugovë. Ju bëhet thirrje të gjithë vizitorëve të Rugovës, banorëve dhe bizneseve lokale atje,që… Continue reading Mbi 200 thasë mbeturina largohen në grykën e Rugovës