Praktika premtuese: fidanë ahu për të rritur gjelbërimin në Butovc

Me 5 maj anë mbledhur organizata e vullnetarë për të mbjellur fidanë në një nga fshatrat më të bukur të Prishtinës, në Butvoc.

Pjesë e këtij aktiviteti ishte edhe deputetja Fitore Pacolli, përderisa tregon se mbjellja e fidanëve po bëhet si shenjë revolte që të mos dëmtohen pyjet dhe të zgjerohen edhe më shumë hapësirat e gjelbra.

Ajo thotë se vullnetarët janë të paktë që po bashkohen në nisma të tilla dhe duhet të ketë më shume vetëdijesim të qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit.

Aksioni për mbjelljen e 10 mijë fidanëve filloi në Mitrovicë e në dhurimin e tyre ndihmoi organizata FAO.

kliko këtu për ta shikuar video materialin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email