22. April, Dan planete Zemlje

Dan planete Zemlje, koji se obeležava svake godine 22. aprila, podseća na zaštitu životne sredine, obnavljanje oštećenih ekosistema i održiviji život. Proslavljen prvi put 1970. godine, ove godine se navršava 52. godišnjica. Šta je fokus ove godine? Ove godine, www.earthday.org je odabrao temu ‘Investirajte u našu planetu’. Objašnjava: „Ovo je trenutak da promenimo sve –… Continue reading 22. April, Dan planete Zemlje

April 22, Earth Day

Earth Day, celebrated annually on April 22, is a reminder to protect the environment, restore damaged ecosystems, and live a more sustainable life. Celebrated for the first time in 1970, this year, this day marks its 52nd anniversary. What is the focus this year? This year, www.earthday.org has selected the theme, ‘Invest in our planet’.… Continue reading April 22, Earth Day

22 Prilli, Dita e Tokës

Dita e Tokës, e festuar çdo vit më 22 Prill, është një kujtesë për ta mbrojtur mjedisin, për të rivendosur ekosistemet e dëmtuara dhe për të jetuar një jetë më të qëndrueshme. E festuar për herë të parë në vitin 1970, këtë vit, kjo ditë shënon 52 vjetorin e saj. Cili është fokusi i këtij… Continue reading 22 Prilli, Dita e Tokës