WWF poziva pojedince, institucije i preduzeća da volontiraju da obeleže „Sat planete Zemlje“

Sat za planetu Zemlju, najveći globalni volonterski događaj za spas planete, obeležava 26. mart gašenjem svetla u 20.30.

U subotu, 26. marta, u 20:30, jedna od najvećih ekoloških inicijativa na svetu, Sat za Zemlju, ponovo će ujediniti ljude širom sveta kako bi pokazali svoju posvećenost planeti Zemlji.

WWF Adria poziva gradonačelnike svih opština da u subotu od 20:30 do 21:30 ugase svetlo u bilo kojoj zgradi ili posebnom delu svojih gradova i tako postanu deo obeležavanja ovog dana.

Kako svetski biodiverzitet opada brzinom bez presedana, a oko milion vrsta je ugroženo izumiranjem, najveći svetski pokret za očuvanje ima za cilj da mobiliše pojedince, preduzeća i vlade da budu deo pregovora i rešenja potrebnih za održivu budućnost . U ovom izazovnom vremenu, Sat za planetu Zemlju predstavlja trenutak solidarnosti i priliku da brinemo jedni o drugima i našem zajedničkom domu.

Sat za Zemlju, koji je počeo 2007. godine kao simbolični događaj zaustavljanja svetlosti u Sidneju, Australija, sada se obeležava u preko 190 država i teritorija. Ove godine u našem regionu fokus ove manifestacije biće podizanje svesti o životinjskim vrstama koje izumiru veoma brzo. Pozivamo sve one koji žele da ugase svetla za planetu Zemlju, da objave svoje fotografije sa natpisom #OraeTokesKosove.

Za dodatne informacije: Ariana Caka, službenik za komunikacije, WWF Adria, +383 44 592 643, acaka@vvfadria.org WWF je jedna od najvećih i najuglednijih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, sa skoro pet miliona pristalica i aktivnom globalnom mrežom u više od 100 zemalja.

Misija VVF-a je da zaustavi uništavanje prirodnog okruženja Zemlje i da izgradi budućnost u kojoj ljudi žive u harmoniji sa prirodom uz očuvanje svetske biodiverziteta i obezbeđivanje održivog korišćenja obnovljivih prirodnih resursa, promovišući smanjenje zagađenja i prekomernu potrošnju. Više informacija na vvv.vvfadria.org.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email