Godišnji izveštaj o stanju životne sredine 2020

Izrada Izveštaja o stanju životne sredine na Kosovu je u skladu sa Zakonom o životnoj sredini1. Prema članu 25. Zakona, Vlada Kosova, na predlog Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, Skupštine, Godišnji izveštaj o stanju životne sredine. Izveštaj se ne odnosi na: prethodno stanje životne sredine i promene u životnoj sredini u odnosu na izveštaj o uticaju na životnu sredinu o stanju ljudi, stanje ugrožene životne sredine, tehniku ekološke strategije i akcionog plana, Zaštićene mere za zaštitu životne sredine. zaštita, ekološka odeća i sistem finansiranja zaštite životne sredine.

Na kraju vladinih dužnosti, Kosovska agencija za zaštitu životne sredine je dokument koji priprema ovaj dokument. Ovaj godišnji izveštaj godišnji ekološka godina za 2020. godinu, ali i njegovi dalji podaci imaju dosta prostora za poređenje. Za izradu izveštaja, KAZO je prikupila sredstva od monitora, operatera, raznih preduzeća, publikacija, izveštaja i drugih izvora. Prikupljeni podaci su obrađeni u kvalitativne informacije o životnoj sredini koje su sada izložene u ovom izveštaju.

Prezentacija situacije za neke ekologe je manje povređena kao oštećenje podataka predmeta, odluka, pravnog osnova praćenja monitoringa ili čak drugih institucija upravljanja. Kritike izveštaja su informisanje donosilaca odluka o stanju životne sredine na Kosovu, kako bi se definisale informacije za izradu odgovarajućih ekoloških politika za orijentaciju razvoja, planova i strateških investicija u sektorima koji imaju uticaj na životnu sredinu. , kao što su: privreda, industrija, energetika, saobraćaj, poljoprivreda itd. Preliminarni godišnji izveštaj o stanju životne sredine 2020, razmatran je i usvojen od strane Vlade Kosova i Skupštine Kosova.

Za više informacije kliknike ovde:

http://Godišnji izveštaj o stanju životne sredine 2020

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email