Reakcija građana na ekološki skandal vezan za azbest i nedostatak zelenih površina

Savet stanovnika naselja Lakrište primio je danas gradonačelnik Prištine, g-din Perparim Rama. Na ovom sastanku građani su izneli zabrinutost i argumente u vezi sa ekološkim skandalom nekontrolisanog uništavanja kancerogenog azbesta, kao i spiskom zakonskih i proceduralnih prekršaja u vezi sa sumnjivim 120 miliona evra poslovnog stambenog projekta Javnog stambenog preduzeća, koji je dozvoljen. od strane bivše opštinske vlasti.

Savet stanovnika podneo je peticiju koju je potpisalo oko 1.000 punoletnih stanovnika, uglavnom nosilaca domaćinstava, tražeći od gradonačelnika Prištine, Skupštine opštine, Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja da na osnovu argumenata preispitaju sve njih. i potpuno ukinuti ovaj sumnjivi projekat koji istražuje Kosovska policija.

Predstavnici građana, nakon što su izrazili zabrinutost zbog netransparentnosti koja je pratila ovaj projekat i izostanka javne rasprave, podneli su zahtev kroz peticiju za pravljenje parka na opštinskoj javnoj svojini, argumentujući ovaj zahtev nedostatkom zelenih površina. , veliki obim zagađenja životne sredine i činjenica da se ovaj kvart nalazi u području preopterećenom visokim zgradama i vozilima.

Gradonačelnik Prištine, Perparim Rama, nakon što se zahvalio stanovnicima na iznetim argumentima, izrazio je zabrinutost zbog skandala sa uništavanjem azbesta i obećao da će se pozabaviti ovim slučajem i izbeći kontinuirane posledice sa kojima se stanovnici suočavaju kao posledica kontaminacije. . On je obećao da će Opština Priština, nakon sagledavanja argumenata pravnih stručnjaka, poništiti sve nezakonite odluke, ističući da će biti kooperativni partner i pobornik razumnih zahteva stanovnika.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email