Ambasadorka Švedske na Kosovu Karin Hernmark: Zagađen vazduh ima ozbiljne zdravstvene posledice

Kvalitet vazduha je od vitalnog značaja za zdravlje građana Kosova Švedska ambasada na Kosovu pokrenula je treću uzastopnu kampanju „Pričamo o vazduhu“ u saradnji sa zelenom novinarskom platformom „BB Green Kosova“.

„Hajde da pričamo o vazduhu“ je kampanja koju organizuje Ambasada Švedske na Kosovu, a kreatorka i kreatorka digitalne kampanje pokrenute 2019. godine, ambasadorka Karin Hernmark. Kampanja će biti proširena u medijskom i digitalnom aspektu, putem društvenih mreža, pri čemu je ove godine cilj kampanje bio da se kroz priče novinara, intervjua približi građanima, ali i samim političarima. i dnevnih izveštaja.značaj kvaliteta vazduha, ali i posledice njegovog zagađenja.

Moramo da govorimo o vazduhu, njegovom zagađenju, koje svakodnevno izazivaju elektrane, posebno tokom zime, ovde na Kosovu, i uopšte, od goriva ili drugih zagađivača. Akcija je počela 1. decembra i trajaće do 28. februara 2022. godine, a tokom ovih dana svake nedelje će se objavljivati intervjui različitih profila koji pokazuju kakvu štetu stalno nanosi zagađen vazduh u zdravstvenom i ekološkom smislu.

Posebnost trećeg izdanja je što će, pored uključivanja zelenih novinara sa Kosova u ovu kampanju, izvesti i novinar Lenart Bergren iz Švedske, koji će se fokusirati na švedske tehnike grejanja i izolacije. Dakle, pored razgovora o situaciji, tokom kampanje će doći i neka švedska rešenja, u tom pogledu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email