Možete upoznati dinosaurusa Dina u Vladi Kosova


Danas u 17 časova u zgradi Vlade Kosova urađena je projekcija siluete dinosaurusa u nastavku kampanje „Ne birajte istrebljenje”.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) na Kosovu zajedno sa Kancelarijom premijera će dizajnirati siluetu dinosaurusa u zgradi Vlade kako bi obeležili zatvaranje globalnog samita o klimi COP26 i promovisali globalnu kampanju o klimatskim promenama pod nazivom Ne istrebi.

Stalna predstavnica UNDP-a Maria Suokko zajedno sa Ulrikom Ričardson koordinatorkom UN za razvoj, predstavnicima diplomatske zajednice i predstavnicima kabineta premijera, Predsedništva, poslanika, ministarstva prisustvovaće projekciji Dina na zidovima zgrade.

Cilj jednogodišnje globalne kampanje je podizanje svesti o hitnosti odlaska sa upotrebe fosilnih goriva i prelaska na čistiju energiju, a jedna od njenih ključnih odlika je lik Dino Frenkija (Dinosaurus Frenkie), koji , u ime svoje vrste, šalje poruku da moramo delovati sada – pre nego što pretnja izumiranja čovečanstva postane stvarnost.

Događaju će prisustvovati i Dino, koji je radio na Kosovu na razgovoru i fotografisanju sa učesnicima./BB Green Kosova

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email