Rezultatet e senzibilizimit: “Kelkosi” tërheq paditë ndaj Shpresa Loshajt dhe Adriatik Gacaferit

Kompania e cila është marrë me hidrocentrale në rajonin e Deçanit, “Kelkos” ka tërhequr paditë ndaj aktivistëve të mjedisit Shpresa Loshaj dhe Adriatik Gacaferi, kanë bërë të ditur nga koalicioni ad-hoc i organizatave të shoqërisë civile dhe aktivistëve mjedisorë.

“Kelkosi” pati paditur aktivistët që qenë shprehur publikisht kundër ndikimit që kanë projektet e hidrocentraleve në atë zonë. Ata qenë paditur për shpifje. Organizatat e shoqërisë civile i patën cilësuar atë kohë si padi “slapp” për të penguar kritikën dhe pjesëmarrjen e aktivistëve në procese publike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email