Skip to content
Vullnetarët në aksion për pastrimin e lagjes “Bajram Curri”

EC Ma Ndryshe ka realizuar aksionin e radhës të pastrimit duke iu bashkuar iniciativës së banorëve të lagjes “Bajram Curri” në Prizren. Pos banorëve, është bërë mobilizimi i grupeve të ndryshme të komunitetit, banorëve dhe shkollës së futbollit “Lidhja e Prizrenit”.

Gjithashtu, kompania rajonale e mbeturinave “EKO Regjioni” ka asistuar në grumbullimin final të mbeturinave të mbledhura. Ky aksion, si shembull i aktivizmit bazë, synon ndërgjegjësimin për mirëmbajtjen e hapësirave publike të lëna pas dore, të braktisura, të vandalizuara ose të keqpërdorura dhe forcimin e lidhjeve të grupeve të komunitetit për një mjedis më të pastër dhe të qëndrueshëm.

EC shpreh gatishmërinë për mbështetje dhe ngelet me shpresë në vazhdimësinë e aksioneve të tilla në mbarë vendin.

Ky aktivitet përkrahet nga programi i Fondacionit Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) ‘EJA Kosovë’, bashkëfinancuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) dhe Agjencia Suedeze për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar (Sida).

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *