ODRŽANA ČETVRTA RADIONICA NA LOKALIZACIJI TEME DNEVNOG REDA 2030

Uz organizaciju Asocijacije kosovskih opština, održana je četvrta radionica „Lokalizacija Agende 2030 i ciljevi održivog razvoja“ sa opštinskim službenicima opštine Istok.

Radionicu sa motom „Ne ostavljajte nikoga natrag“ u institucijama i zajednicama na lokalnom nivou, zajednički organizuju Asocijacija kosovskih opština i Institut za razvojnu politiku (INDEP).

Ova jednodnevna radionica, koja je bila posvećena lokalnim opštinskim zvaničnicima, pružila je detaljno objašnjenje i bolje razumevanje lokalizacije CDS-a, kako bi se ojačao kapacitet za preduzimanje konkretnih akcija za sprovođenje Agende 2030, kao i uloga AKO-a u takvim inicijativama koje imaju za cilj podršku opštinama u ovom pogledu.

Ovom prilikom opštinski službenici imali su priliku da se obuče za bavljenje održivošću akcija na lokalnom nivou, ne samo za povećanje njihovih institucionalnih kapaciteta, već i za mogućnost sistematske integracije CSD-a i principa „Ne ostavljaj nikoga iza sebe“ . u svojim programima i budžetima i da osiguraju dugoročnu posvećenost bavljenju ovim temama.

Pored toga, sadržaj radionice obuhvatio je identifikaciju CDD-a i relevantnih ciljeva za njihove opštine i razvoj preporuka za njihove akcione planove.

Budući da Milenijumski razvojni ciljevi pokrivaju sve sektore, u ovoj radionici učesnici su bili službenici iz različitih direkcija ove opštine gde su imali priliku da pojačaju svoje znanje o ovoj temi, kao i zajedničke međusektorske diskusije koje utiču na ciljeve održivog razvoja.

Ovaj projekat sprovodi AKO u saradnji sa INDEP-om, uz podršku GIZ-a i NALAS-a.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email