Sud je ponovo presudio u korist životne sredine i građana u slučaju „Avanturistički park“ u park Germia

Sud je ponovo doneo odluku u korist životne sredine i građana u slučaju „Avanturistički park“ u Germiju, mesto gde je planirano da se izgradi „Avanturistički park“ najbogatije je i najvažnije područje biodiverziteta u zaštićenom pejzažu Germia, područje u kome se nalaze i najstarije i najočuvanije bukove šume u regionu. Izdavanjem ekološke dozvole, opština Priština je izbegla zakonske zahteve i učešće javnosti u donošenju odluka za tako važan projekat za građane i prirodu.
GLPS i Active Citizens podneli su tužbe protiv dozvole opštinskog parka avantura i zatražili da se izvršenje ove dozvole odloži dok sud ne donese odluku o slučaju. Osnovni sud je odobrio ovaj zahtev kao osnovan, ali ga je Apelacioni sud vratio na ponovno uspostavljanje. Čak i nakon odluke Apelacionog suda, Osnovni sud je ponovo odobrio kao osnovani zahtev GLPS-a i Aktivnih građana za odlaganje izvršenja dozvole za Avanturistički park, utvrdivši da su tužioci pružili verodostojne dokaze koji dokazuju izvršenje odluka bi donela štetu koju je teško popraviti i koje odlaganje nije u suprotnosti sa javnim interesom.
Za više informacija posetite našu veb stranicu www.cslkosovo.org i pišite nam za ostale slučajeve i probleme na office@cslkosovo.org

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email