Skip to content
21 marsi Dita Ndërkombëtare e Pyjeve

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 21 Marsin Ditën Ndërkombëtare të Pyjeve në 2012 për të festuar dhe rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e të gjitha llojeve të pyjeve. Vendet inkurajohen të ndërmarrin përpjekje lokale, kombëtare dhe ndërkombëtare për të organizuar aktivitete që përfshijnë pyje dhe pemë, siç janë fushatat e mbjelljes së pemëve.

Organizatorët janë Forumi i Kombeve të Bashkuara për Pyjet dhe Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë e Kombeve të Bashkuara (FAO), në bashkëpunim me Qeveritë, Partneritetin Bashkëpunues për Pyjet dhe organizata të tjera përkatëse në këtë fushë.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *