Ngritja e temperaturës globale

Temperaturat mesatare globale në vitin 2020 ishin të lidhura me vitet më të nxehtë të regjistruar, duke mbuluar atë që ishte edhe dekada më e nxehtë e planetit e regjistruar ndonjëherë, sipas analizës së re të të dhënave.

Gjashtë vitet e fundit janë tani gjashtë më të nxehtat e regjistruara, me vitin 2020 në të njëjtin nivel me vitin 2016 si viti më i nxehtë i regjistruar ndonjëherë.

Analiza e re vjen nga Shërbimi i Ndryshimeve Klimatike Copernicus i Bashkimit Evropian, një nga disa grupe të dhënash që përcjellin temperaturat globale dhe ndikimin e ndryshimeve klimatike.

Temperaturat e vitit të kaluar ishin 0.6 gradë Celsius më të ngrohta se mesatarja e vitit 1981 – 2010 dhe 1.25 gradë Celsius mbi mesataren para-industriale.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email