INDEP započinje sa Klubom ciljeva održivog razvoja (SDC) posvećenim 38 kosovskih opština

U okviru projekta „Integracija ciljeva održivog razvoja (SDC) u procese dijaloga na opštinskom nivou Kosova“, INDEP je počeo da održava prve sesije u okviru SDC kluba na Kosovu.

Takvi klubovi se održavaju po celom svetu posvećeni različitim ciljnim grupama, dok je INDEP kreirao klub posebno za opštinske zvaničnike koji će dva dana za redom steći više znanja o CDS-u i Agendi 2030. Glavni cilj CDS kluba- je da podrži 115 opštinskih zvaničnika iz svih opština na Kosovu u izradi procesa dijaloga za Milenijumske razvojne ciljeve i Agendu 2030 i da podstakne dijalog između ključnih aktera na terenu tako što će ih okupiti na jednom mestu i razgovarati o sledećim koracima treba preduzeti ka unapređivanju Agende 2030 na Kosovu.

Obuke posvećene opštinskim službenicima biće podeljene u 2 sesije kroz koje će se razgovarati o ulozi predstavnika opštinskog nivoa u promociji održivog razvoja u njihovim opštinama, zajedno sa njihovim izgradnjom kapaciteta u pravcu integracije, praćenja i CDS izveštavanje. Početna zasedanja održana su danas i u narednih 7 dana dočekaće mnoge druge opštinske zvaničnike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email