INDEP Mbajti Virtualisht Tryezën “Marrëveshja e Gjelbër për Ballkanin dhe Plani Kombëtar për Energji dhe Klimë”

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP), ka mbajtur sot, më datë 18 nëntor 2020, tryezën “Marrëveshja e Gjelbër për Ballkanin dhe Plani Kombëtar për Energji dhe Klimë”, nën moderimin e Dardan Abazi, Hulumtues i Lartë dhe Drejtor i Programit në INDEP dhe me panelistët Luan Morina, Udhëheqës i Departamentit të Energjisë në MEA dhe Fisnik Osmanin,… Continue reading INDEP Mbajti Virtualisht Tryezën “Marrëveshja e Gjelbër për Ballkanin dhe Plani Kombëtar për Energji dhe Klimë”

EC započinje seriju akcija čišćenja u Prizrenu

Osoblje EC Ma Ndrishe danas je sprovelo akciju čišćenja u gradu Prizrenu, odnosno na „Trgu lige“ i duž puta „Marash“. Svrha ove inicijative bila je očistiti ove javne prostore od ruševina, kao i preneti poruku o potrebi zaštite životne sredine od strane svakog pojedinca. EK u ovom delu grada sakupila je količinu otpada, dok je… Continue reading EC započinje seriju akcija čišćenja u Prizrenu

EC starts the series of cleaning actions in Prizren

NGO EC Ma Ndryshe today carried out a cleaning action in the city of Prizren, respectively at the “League Square” and along the road “Marash”. The purpose of this initiative has been to clean these public spaces from debris, as well as to convey the message of the need for environmental protection by each individual.… Continue reading EC starts the series of cleaning actions in Prizren

EC fillon serinë e aksioneve të pastrimit në Prizren

Ojq EC Ma Ndryshe sot ka realizuar një aksion pastrimi në qytetin e Prizrenit, përkatësisht te “Sheshi i Lidhjes” dhe përgjatë rrugës së “Marashit”. Qëllimi i kësaj iniciative ka qenë pastrimi i këtyre hapësirave publike nga mbeturinat, si dhe përçimi i porosisë për nevojën e mbrojtjes së mjedisit nga secili individ. EC në këtë pjesë… Continue reading EC fillon serinë e aksioneve të pastrimit në Prizren

Via Dinarica biking trail

The renovation of the thematic trail in Reka Allages, Rugova along the main transversal of the Via Dinarica biking trail is coming to an end thanks to the CBC program with financing from Delegation of European Union to Albania and co-financing from Peja Municipality. Keep posted for more information in the coming days.

Shtegu i biçikletave Via Dinarica

Rinovimi i shtegut tematik në Rekë të Allages, Rugove përgjatë shtegut të biçikletave në Via Dinarica po përfundon falë programit ndër-kufitar me financim nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri dhe bashkëfinancimit nga Komuna e Pejës. Më shumë informacion do të ju japim në ditët në vijim.

Mbjellja e drunjve të rinj në kryeqytet

Është një hapësirë e gjelbëruar në lagjen “Ulpiana” në kryeqytet. Drunjtë aty janë të mëdhenj ngaqë janë mbjellë kohë më parë. Kësaj lagjeje jo shumë larg qendrës i janë shtuar edhe drunj të rinj me projekt të ri të mbjella nga Komuna e Prishtinës. Si pjesë e nismës është bërë edhe fushata “Bëhu mik i… Continue reading Mbjellja e drunjve të rinj në kryeqytet

Portali i Cilësisë së Ajrit në Kosovë

Kosovo Air Quality Portal

Samiti i Sofjes – vendet e ballkanit perëndimor angazhohen për marrëveshjen e agjendës së gjelbër

Marrëveshja për GreenDeal do të ketë një rol të rëndësishëm në forcimin e bazës për mbrojtjen e mjedisit, duke tërhequr tërheqjen rajonale në përparimin e përpjekjeve të zhvillimit të qëndrueshëm, dekarbonizimin dhe tranzicionin e energjisë së pastër. Nismat e miratuara në Sofje bazohen në angazhimet e marra më parë nga rajoni në Samitin BE-Ballkan Perëndimor… Continue reading Samiti i Sofjes – vendet e ballkanit perëndimor angazhohen për marrëveshjen e agjendës së gjelbër