Deputetët ngrenë dyshime se si u lëshuan lejet mjedisore për Kelkos

Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës po bën intervistimin e dëshmitarëve, lidhur me lejet e lëshuara për operimin e dy hidrocentraleve nga kompania “Kelkos Energy”: Blerim Kuçi, ministër i Ekonomisë dhe Ambientit, Fatos Qerimi, sekretar i përgjithshëm; Arsim Janova, kryesues i Bordit… Continue reading Deputetët ngrenë dyshime se si u lëshuan lejet mjedisore për Kelkos

INDEP held the Virtual Roundtable “Green Deal for the Balkans and the National Energy and Climate Plan”

The Institute for Development Policy (INDEP), held today, on November 18, 2020, the roundtable “Green Deal for the Balkans and the National Energy and Climate Plan”, moderated by Dardan Abazi, Senior Researcher and Program Director at INDEP and with panellists Luan Morina, Head of the Department of Energy at MEE, and Fisnik Osmani, Advisor to… Continue reading INDEP held the Virtual Roundtable “Green Deal for the Balkans and the National Energy and Climate Plan”

INDEP Mbajti Virtualisht Tryezën “Marrëveshja e Gjelbër për Ballkanin dhe Plani Kombëtar për Energji dhe Klimë”

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP), ka mbajtur sot, më datë 18 nëntor 2020, tryezën “Marrëveshja e Gjelbër për Ballkanin dhe Plani Kombëtar për Energji dhe Klimë”, nën moderimin e Dardan Abazi, Hulumtues i Lartë dhe Drejtor i Programit në INDEP dhe me panelistët Luan Morina, Udhëheqës i Departamentit të Energjisë në MEA dhe Fisnik Osmanin,… Continue reading INDEP Mbajti Virtualisht Tryezën “Marrëveshja e Gjelbër për Ballkanin dhe Plani Kombëtar për Energji dhe Klimë”