Sot fillon fushata #LETSTALKABOUTAIR!

Dimri po vjen në Kosovë, po ashtu me të edhe ndotja e ajrit. Këtë mëngjes smogu ishte varur mbi Prishtinë, si një përkujtim se ndotja e ajrit ka arritur nivele jo të shëndetshme. Ndotja e ajrit prek të gjithë. Dëmton shëndetin e njerëzve dhe shkakton kosto masive për shoqërinë.

Sidoqoftë, ne, së bashku mund të bëjmë diçka për këtë. Kjo është arsyeja pse Ambasada e Suedisë ka iniciuar fushatën e mediave sociale #LetsTalkAboutAir. Ai synon të rrisë ndërgjegjësimin në lidhje me ndotjen e ajrit – si ndikon në shëndetin tonë dhe shoqërinë. Ne gjithashtu synojmë të tregojmë mënyra përpara, duke nënvizuar zgjidhjet dhe të inkurajojmë qytetarët të ngrenë zërin e tyre dhe të shtyjnë për veprim politik.

letstalkaboutair #health #democracy #environment

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email