Inspektimi në vendin e shkatërrimit në Parkun Kombëtar Bjeshkët e Nemuna në Kosovë

Meqenëse kompania Kelag kishte pohuar në mënyrë të përsëritur se ata po veprojnë siç duhet dhe ligjërisht ndërsa i quanin gënjeshtarë ambientalistët lokalë, CEO i Riverwatch Ulrich Eichelmann hodhi një vështrim në këtë vend.

Në mes të parkut kombëtar, Kelag pastroi shtratin e lumit pa leje. Kjo është ajo që duket si “energjia e gjelbër” e Kelag.

Nga rruga, Kelag u desh të merrte 3 termocentralet nga rrjeti sepse nuk arritën të plotësonin kërkesat mjedisore. Kështu, lumi aktualisht mbart sasinë e plotë të ujit edhe në rrjedhën e termocentraleve.

Pishtarët Kosovo-Friends in Austria European Union Kosovo European Western Balkans EU Neighbourhood & Enlargement EU Environment #BalkanRivers #SaveTheBlueHeartOfEurope #TheDamTruth #AllDamsAreDirty #DirtyHydro

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email