Njerëzit që jetojnë në zona me nivele më të larta të ndotjes së ajrit kanë 11 për qind më shumë të ngjarë të vdesin nëse infektohen nga Covid-19, paralajmëron studimi

Njerëzit të cilët jetojnë në një zonë me ndotje të lartë të ajrit kanë më shumë të ngjarë të vdesin pasi të kontraktojnë koronavirusin, ka zbuluar një studim.

Ky lajm vjen nga studiuesit në Universitetin e Harvardit dhe ka implikime për protokollet e shëndetit publik në të gjithë botën.

Ai u përqendrua në grimca të vogla me madhësi më të vogël se 2.5 mikrometra, një ndotës i rrezikshëm që nxirret nga burime të ndryshme, duke përfshirë shkarkimet e automjeteve.

Ata zbuluan se një rritje e vogël me vetëm një mikrogram për metër kub (1μg / m3) rrit mundësinë e vdekjes pas infektimit me SARS-CoV-2, virusi që shkakton Covid-19, me 11 përqind.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email