Skip to content
Kompostimi është mënyra e natyrës për riciklim të mbeturinave organike

Të lumtur me rezultatin e punës së djeshme, ndajmë me ju disa fotografi nga punëtoria e mbajtur në Termokiss, ku ndërtuam një kosh dhe e mbushëm me material për kompostim.

Shtresat e vendosura në koshin e ndërtuar nga paletat janë: karton në fillim për pengim të rritjes së barit dhe për tërheqejne e skrajave. Pastaj pleh i cili është i pasur me azot, kashtë e cila është e pasur me karbon, gjethe të rena nga drunjët, dhe pas çdo shtrese ujë për ti dhënë lagështi. I gjithë materiali është vendosur me metodën lazanjë.

E e tërë kjo masë do të kompostohet dhe do të transformohet ne nje humus me erë të ëmbël dhe do të jetë gati për mbjelljet në pranverë.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *