Environment Hub

“Ripërdor dhe krijo” – ulëse dhe tavolina të improvizuara nga druri dhe plastika
EC Ma Ndryshe në bashkëpunim me OJQ “Activism Roots” ka shënuar “Javën e Rinisë” në qytetin e Gjakovës. Gjatë këtij aktiviteti në Parkun e Qytetit është intervenuar me ulëse dhe
KONFERENCË PËR MEDIA
Gjatë kësaj konference do të prezantohen/publikohen gjetjet e hulumtimit “Raport monitorimi i sektorit të mjedisit” për nivelin qendror (Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinorë dhe Infrastrukturës dhe Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë
Organizata jo-qeveritare PEN (Peer Educators Network) është duke e realizuar fushatën CleanWaterCrisis (KrizaPërUjëTëPastër)
Kjo fushatë ka për qëllim vetëdijesimin e qytetarëve për pasojat e ujit të ndotur në ekosistem. Javën që shkoi kemi marrë nga dy mostra të ujit në katër lumenjtë e
Pionier edhe për rajonin – AWESK organizon konferencën e parë ndonjëherë ‘Gratë&Energjia’
Shoqata e Grave në Sektorin e Energjisë në Kosovë (AWESK) ka njoftuar se mbështetur nga zyra e Presidentes së Kosovës organizon për herë të parë jo vetëm në Kosovë por
Ministria e Ekonomisë me mbështetjen e USAID-it do të mbajë Forumin Solar të Kosovës – Zhbllokimi i Investimeve në Energjinë e Rinovueshme më 21-22 korrik në Prishtinë!
Forumi do të mbledhë lojtarët kryesorë vendorë dhe ndërkombëtarë të sektorit të energjisë, investitorët, financuesit, zhvilluesit dhe bizneset e burimeve të ripërtëritshme të energjisë për të nxjerrë në pah avancimet
Ulëse eko-miqësore në Qendrën Historike të Prizrenit
EC ka vendosur disa ulëse-vazo rrethore me drunj të cilat do të krijojnë oaza gjelbërimi në hapësira publike në afërsi të sheshit “Shadërvan”. Qëllimi i vendosjes së tyre është shtimi
Praktikë premtuese përmes vullnetarizmit
Rasti i Evelien van der Kooi është një model dhe një aktivizëm premtues për punë vullnetare në mesin e aktivistëve mjedisorë në Kosovë dhe më gjerë. Deri më tani, faqja
Bashkohuni me miliona njerëz që ndihmojnë në reduktimin e mbetjeve plastike
Korriku pa plastikë është një lëvizje globale që ndihmon miliona njerëz të jenë pjesë e zgjidhjes së ndotjes plastike – në mënyrë që të kemi rrugë, oqeane dhe komunitete më
PARTNERËT\DONATORËT
SHPËRNDAJE NË:
Letër Lajmërime...

Abonohu në buletinin tonë që të pranoni të parët informata dhe kerkesat tuaja: